skip to Main Content

Με αφορμή την πρόσφατη εκπομπή «Αυτοψία» που αφορούσε τη Γαύδο, αλλά και δελτία ειδήσεων με το ίδιο θέμα, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Πρώτον, η στοχοποίηση που επιχειρήθηκε από Μέσα Ενημέρωσης εναντίον της Δημάρχου και μελών της Δημοτικής Αρχής είναι απαράδεκτη, ανυπόστατη και προϊόν εκβιασμού και δημιουργίας «πολεμικού» κλίματος.

Δεύτερον, είναι άκρως εντυπωσιακό το γεγονός ότι ένα τηλεοπτικό κανάλι μέσω μιας εκπομπής, προτιμά να παρουσιάσει τη μία όψη ενός υπέροχου νησιού, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει και συγκεκριμένες εντυπώσεις στους τηλεθεατές του. Η Γαύδος δεν είναι μόνο οι «πέντε – δέκα» άνθρωποι που προτιμούν να ζουν μέσα στο δάσος παρανόμως, αλλά αντιθέτως είναι οι Γαυδιώτες που χρόνια τώρα προσπαθούν να κρατήσουν το νησί ζωντανό. Αυτοί οι άνθρωποι όμως, δεν έχουν «πέραση» όπως φαίνεται για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Τρίτον, και επειδή κάποιοι απ’ ότι φαίνεται έχουν μονομερή και επομένως ελλιπή γνώση, οφείλουμε να τους ενημερώσουμε ότι η Γαύδος είναι προστατευόμενο νησί του δικτύου Natura, ενώ σε αρκετές περιοχές η πρόσβαση με όχημα είναι ακατόρθωτη. Σε τέτοιες περιοχές διαμένουν οι χαρακτηριζόμενοι «survivors» σε πρόχειρά καταλύματα που έχουν φτιάξει οι ίδιοι. Προφανώς, μόνιμες και ημιμόνιμες παράνομες κατασκευές απαγορεύονται εκ του νόμου. Δυστυχώς, στις εκκλήσεις μας για να μην στήνονται κατασκευές και να απομακρυνθούν οι ήδη υπάρχουσες, δεν εισακούγονται. Οι Αρχές «νίπτουν τας χείρας τους» και επομένως ο ρόλος του «κακού» που εφαρμόζει τους νόμους εναπόκειται στην εν συναίσθηση των μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί όλοι εσείς που μας κουνάτε το δάχτυλο και μας απειλείτε νυχθημερόν, τι θα γίνει εάν μια πυρκαγιά ξεσπάσει στο νησί μας σε εκείνο το μέρος που οι “survivors ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν και να μαγειρέψουν»; Θα έχετε την ίδια ευαισθησία για το περιβάλλον μας, όπως τώρα που μας απειλείτε διότι καταλάβατε μέσα από ένα δελτίο ειδήσεων ότι είμαστε οι «εχθροί» σας;

Αναρωτηθήκατε ποτέ, αν έχετε το δικαίωμα να πάτε να κατασκηνώσετε με τέτοιου είδους καταλύματα όπου θέλετε στην υπόλοιπη Ελλάδα;

Αναρωτηθήκατε ποτέ, τι θα γινόταν σε αυτόν τον μοναδικό και παρθένο φυσικό θησαυρό, αν αντί για 20-30 «survivors», αύριο μεθαύριο ήθελαν άλλοι 10.000 «survivors» να φτιάξουν τέτοιου είδους καταλύματα;

Επειδή λοιπόν, η σκέψη αρκετών περιορίζεται μόνο σε αυτό που τους σερβίρεται και προτιμούν να μην κάνουν τον κόπο να σκεφτούν πιο ολοκληρωμένα, σας δηλώνουμε ότι ως Δημοτική Αρχή δεν θα κάνουμε τη χάρη κανενός να παρασυρθούμε ούτε από ρηχές σκέψεις, ούτε μια ενδεχομένως σκόπιμη και καλοστημένη προπαγάνδα.

Τέταρτον ο Δήμος Γαύδου είναι ένας υποστελεχωμένος Δήμος – ο πιο υποστελεχωμένος της Ελλάδας! Οι Αιρετοί του Δήμου κάνουν ταυτόχρονα και τη δουλειά που σε άλλους Δήμους πραγματοποιείται από υπαλλήλους. Η αγάπη μας για το νησί και η επιλογή μας να προσφέρουμε στη Γαύδο τις υπηρεσίες μας, είναι το βασικό μας κίνητρο για να κάνουμε πράγματα στο νησί, να δουλεύουμε για το νησί, να δίνουμε το 100% του εαυτού μας και να αναλαμβάνουμε και την ΕΥΘΥΝΗ των πράξεων μας.

Τέλος, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι καμία εκπομπή, δημοσίευμα και κανένας “survivor” δεν είναι πάνω από τη Δημοκρατία, το νόμο και τον τόπο μας! Όποιες κι αν είναι οι πιέσεις, όποιες κι αν είναι οι απειλές που δεχόμαστε, όποια κι αν είναι τα «συμφέροντα» που «ενοχλούνται» από τη διοίκησή μας, ως Δημοτική Αρχή θα παραμείνουμε Πιστοί στο Σύνταγμα και στον Όρκο που δώσαμε ως εκλεγμένοι δημοκρατικά πολίτες από τους συνδημότες μας.

Back To Top