skip to Main Content

 

Επιδοτούμενα Μαθήματα Ξένων Γλωσσών

και Πληροφορικής για τα Παιδιά κατοίκων

Άγονης Γραμμής – Νησιών του Αιγαίου

 

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τον διεθνή Εκπαιδευτικό Οργανισμό Globalcitizen τον οποίο εκπροσωπούμε στην Ελλάδα, και να σας ενημερώσουμε για μία ευγενική χορηγία επιδοτούμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών που προσφέρει, στα παιδιά κατοίκων νησιών της Άγονης Γραμμής – Νησιών Αιγαίου.

  Επιδότηση

Η επιδότηση  αυτή εμπίπτει στην ευρύτερη δράση του Οργανισμού “The Globalcitizen Initiative, και αφορά ένα Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα άρτιας εκπαίδευσης και κατάρτισης μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου στις Ξένες Γλώσσες και την Πληροφορική, καθώς και την Πιστοποίηση των Σπουδών τους σε όλα τα επίπεδα.

 

Η επιδότηση καλύπτει τα δίδακτρα των μαθητών από 60% έως και 80%, ισχύει για όλα τα έτη σπουδών τους από το Δημοτικό Σχολείο μέχρι και το Λύκειο (Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σπουδών), αφορά συγκεκριμένο αριθμό σπουδαστών, και υλοποιείται μέσω του θεσμού του Globalcitizen Students Club.

 

  Εκπαιδευτικό Πακέτο – Πρόγραμμα

Ι. Ξένες Γλώσσες

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με διεθνείς προδιαγραφές και προσφέρεται σε 25 από τις πιο ομιλούμενες γλώσσες του κόσμου, που καλύπτουν επικοινωνιακά 130 έθνη.

Για τη συγκεκριμένη δράση, τα μαθήματα προσφέρονται στις 5 κύριες Ευρωπαϊκές Γλώσσες:

 

                          ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΣΠΑΝΙΚΑ και ΙΤΑΛΙΚΑ

 

ΙΙ. ΠΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Παράλληλα με την εκμάθηση γλωσσών, οι μαθητές ανάλογα με την ηλικία τους, διδάσκονται και μαθήματα Πληροφορικής  που καλύπτουν ενδεικτικά τις ακόλουθες ενότητες: Εφαρμογές Γραφείου MS Office, Ηλεκτρονική Σχεδίαση (Graphic Design), Σχεδίαση Ιστοσελίδων (Web Design), Εργαλεία Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) .

  ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Τα μαθήματα διδάσκονται από εξειδικευμένους καθηγητές στο Σύστημα Globalcitizen (Globalcitizen Specialists) οι οποίοι παρέχουν στους μαθητές υψηλής ποιοτικής στάθμης και κύρους εκπαίδευση και τους εφοδιάζουν με σύγχρονες εξειδικευμένες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες, απαραίτητες, όχι μόνο για τη μελέτη των μαθημάτων τους και τις εργασίες τους στο σχολείο, αλλά και τους καθιστούν πανέτοιμους μετά το Λύκειο για σπουδές, εργασία (πρόσληψη στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα), επιχειρηματική δραστηριότητα, κοινωνική ανέλιξη και επαγγελματική σταδιοδρομία, στη Ελλάδα  την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε ολόκληρο τον κόσμο.

  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Με την ολοκλήρωση κάθε προγράμματος οι μαθητές λαμβάνουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά σπουδών Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής με διεθνή αναγνώριση.

  Τρόπος παροχής

Τα μαθήματα γίνονται ζωντανά, Live Online μέσω της πλατφόρμας GLOBALCITIZEN DIGITAL, και οι μαθητές μπορούν να τα παρακολουθούν από την άνεση και ασφάλεια του χώρου τους όπου και αν βρίσκονται, χωρίς μετακινήσεις, περιττά έξοδα, χάσιμο πολύτιμου χρόνου, και προσιτό κόστος για όλους.

  Έγγραφες στο Πρόγραμμα και χρονικοί περιορισμοί

Η ιστοσελίδα για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων γονέων είναι διαθέσιμη στο site του Οργανισμού και μπορείτε να την επισκεφθείτε εδώ:

https://www.globalcitizen.gr/gc-students-club-nisia

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η πλατφόρμα για την αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος ανά γλώσσα και επίπεδο, καθώς και ο τρόπος Εγγραφής των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα,
έχει ανοίξει από 1η Μαρτίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τέλη Μαΐου 2024.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από το νέο ακαδημαϊκό έτος Σεπτέμβριος 2024 – Μάιος 2025.

Ο αριθμός μαθητών σε κάθε γλώσσα και επίπεδο είναι συγκεκριμένος και ισχύει αυστηρά η σειρά προτεραιότητας “first come first served”.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ανάλογο πρόγραμμα θα ξεκινήσει σύντομα και για τους ενήλικες των νησιών και επί τούτου θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

 

– Νησιά – Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Γλώσσων και Πληροφορικής …

Back To Top